måndag 31 maj 2010

Sista dagen i maj

och det regnar och blåser en massa. Kan nästan tro att det är höst =( När kommer sommaren så vi kan fortsätta måla? Lennart är ledig en del denna veckan, så istället för att måla blir det att packa här i lägenheten.

Har inte riktigt förstått att det bara är ca en månad tills vi ska flytta, tiden har gått så fort. Vi har tagit bort vårt matbord i matrummet och använder det just nu till de klara flyttkartongerna. Allt som vi inte använder kommer att packas ner, skönt och ha det gjort tidigt. Så när det väl är dags och flytta är allt förhoppningsvis klart.

Har varit i kontakt med advokaten idag och vi har fått bekräftat det vi redan visste, vi har inte gjort något fel. Hoppas att det blir ett snabbt slut på det hela, så vi kan gå vidare.

söndag 30 maj 2010

Målning dag 7

Igår var vi ute på ön hela dagen och målade, det var perfekt målarväder =) Vi hann med att måla klart garaget med den grå färgen, det blir jättefint.

När vi ändå var ute och målade hela dagen passade vi på att elda och plocka lite på tomten oxå. Vi har börjat få lite gräs här och var, även om vi inte har sått. Det växer även en och annan ormbunke oxå, vilket "piffar" till tomten på baksidan.

Idag tänker vi ta och börja packa lite så smått här hemma, det är ca en månad tills flyttlasset går =)

Glöm inte att fira era mammor idag på morsdag. Vi ska ut till ön och fira mamma i eftermiddag =)









fredag 28 maj 2010

En ny dag

En ny dag och vi tar nya tag och försöker att inte tänka för mycket på det tråkiga. Vi har lämnat över våra papper till en advokat som ska få hjälpa oss. Vi vill inte skriva i klartext här på bloggen vad det handlar om. Men så mycket kan vi säga att vi har inte gjort något fel utan, om någon gjort fel är det i så fall kommunen.

Nu till något roligare =) vi har varit på vår vanliga fredagstur till huset och kollat. Tyvärr så hade jag missat och ladda kameran, men vi tog bilder med Lennarts mobilkamera. Inte den bästa bildkvalitén, men det är bilder iallafall.

Kakelkillen har varit och levererat allt vårt kakel idag. Inne håller snickarna på att lägga glov och spikar taklister i köket. Alla taken och taklisterna är målade, blir fiiiiint =) Väven är satt i tvättstugan. Elektrikern var på plats och fixade.


Fin fina golvet


Klinker tvättstugan


Klinker entrén


Fina tak och taklister


Väven i tvättstugan

torsdag 27 maj 2010

Tråkigt brev

Från att ha börjat dagen bra, så kommer man hem helt slut efter att ha jobbat extra länge och så ligger det ett trist brev bland posten.

Ett trist och väldigt tråkigt brev, som gör en ledsen och upprörd eftersom det gäller vårt hus =( det finns tyvärr alltid dumma människor som har åsikter om allt =(

Tyvärr blir det inget roligt inlägg idag, jag är väldans ledsen och luften gick ur mig.

onsdag 26 maj 2010

Stockholm

Halloj, nu är jag hemma igen efter tre dagar i Stockholm.

Uppdaterar mer imorgon =)

lördag 22 maj 2010

R.O.M.A

Vilket underbart härligt väder det har varit idag, varmt och soligt. Hade gärna bott i huset nu och varit ute och fixat på tomten. Tanken var att jag skulle målat och fixat idag, men jag är förkyld och känner mig inte helt 100. Mamma och jag varit hemma hos min syster och fikat istället =)

Idag har R.O.M.A från skåne varit och tagit måtten till våra bänkskivor som vi ska ha i köket. Det gick snabbt och lätt och på 10 arbetsdagar ska de va klara. Ska bli så spännande och få se stenskivorna när de kommer och monterar dem på plats.


fredag 21 maj 2010

Garageport på plats

Då var veckotrippen till huset avklarad, det går framåt, det händer saker hela tiden.

Jag började med att hämta den beställda diskhon, en IFÖ Concert, hade glömt bort namnet på vilken vi hade beställt, men det var rätt när jag fick se den.

Vidare ut till huset, elektrikerna har dragit en massa el. De har fixat med spotlightsen i vitrinskåpet i köket, blir snyggt. Ska bli skojigt när vi får tända och se hur det lyser sen =)

Snickarna höll på att montera garageporten, så nu är den på plats, bli riktigt bra det oxå.

Allt blir så bra som vi tänkt oss än så länge och det känns bra. Alla gör ett toppenjobb och det är förmån att ha en så bra entreprenör som vi har.


Ifö Concert


Elcentralen i tvättstugan


Spotlight i vintrinskåpet


Garageporten

torsdag 20 maj 2010

Full fart mot helgen

Snart helg igen, veckorna bara springer iväg. Imorgon är det fredag och det blir fredagsbesök i huset, trodde inte först att det skulle bli det denna veckan, men det blir det =)

Kommer sakna att träffa snickarna om fredagarna och diskutera veckan som varit och kommande som ska göras. Men de får väl helt enkelt komma och fika hos oss på fredagarna istället när vi flyttat in =)

Den 10:e juli ska huset stå klart, det är en lördag, så till dess är det 6-7 fredagar, beroende på när besiktningen blir. Känns overkligt att snart är huset är klart och vi får flytta in =)

Imorgon ska jag hämta vår diskho som vi har beställt. Vi valde bort bänkskivan från Eksjöhus för att istället ha stenskivor från R.O.M.A och då "försvann" även diskhon. På lördag ska jag överlämna diskhon till den/de som kommer och mäter köket till våra stenskivor.

tisdag 18 maj 2010

Nya prylar?!

Längtar så tills jag får börja inreda huset. Har hittat ett par prylar som gärna får flytta in hos oss huset. Frågan är om jag kan låta bli att köpa innan vi flyttat in, tror det blir svårt =)

Gillar Cult Design och har spanat in deras diskmedelspump, den gröna tror jag skulle passa bra i vårt kök =)


Bild från Googlebilder


Vår tvättkorg vi har här i lägenheten har sett sina bästa dagar, den är i grå plast och locket har gått sönder. Den här kan jag tänka mig och ha i stora badrummet, finns hos Karlskrona Möbelaffär






söndag 16 maj 2010

Helgen snart slut

Söndagen är här, det blev inget målarväder igår och idag så var det inget målarväder när vi vaknade. Nu däremot börjar det blir lite bättre väder, men vi har andra planer inför kvällen.

Vi har varit runt och kollat på möbler idag, både inom- och uthomhusmöbler. Det är skojigt och gå och kolla och se vad man kan tänkas vilja köpa sen när vi flyttat in. Ingen större idé att köpa någon innan vi flyttat in, men titta funkar =)

lördag 15 maj 2010

Målarväder?!

Uppe med tuppen för att kolla om det är målarväder, men det ser inte så bra ut just nu. Regnet hänger i luften, vi avvaktar lite till innan vi tar beslut om vi ska åka till huset och måla.

fredag 14 maj 2010

Målning dag 6

Vi har varit ute och kollat in huset idag och så har vi hunnit måla ytterligare en vägg på garaget innan regnet kom.

Inne höll målaren på som bäst att slipa och fixa. Snickarna har satt upp handtag på köksinredningen och fixat med takanslutning på överskåpen. Det blir jättebra, att välja fullhöjdsskåp blev snyggt, och att slippa "dammsamlar" hyllan ovanför överskåpen känns toppen =)

Det kommer bli lite sämre husuppdatering de närmsta veckorna, för vi har båda mycket på våra respektive jobb.

Bilder från dagen =)


Nymålat garage


Lennart målar dörrfoder


Fina köket

torsdag 13 maj 2010

Målning dag 5


Vilken tur vi haft med vädret idag, det har varit mulet varvat med sol, perfekt målarväder. Vi har målat vitt under taket och målat den gråa färgen på garaget. Nästan en hel vägg är klar med den gråa färgen på garaget och det ser jättebra ut. Vi målar med en vattenbaserad oljefärg från Flügger, färgkoden är 2039 och kallas Skiffer.

Förhoppningsvis är det bra väder imorgon oxå, isåfall fortsätter vi att måla. Imorgon kommer snickarna och jobbar igen med köket =)


Jag & Lennart



Garagevägg - 2039 Skiffer

onsdag 12 maj 2010

Hustitt

Onsdag, men det känns som fredag eftersom vi är lediga i fyra dagar nu =)

Fredagstitten i huset blev det idag, vi kommer även ta en titt på fredag =) Snickarna håller på att montera köket, det blir så bra så bra. Ekluckorna känns helrätt och vi är helnöjda med valet.

Garderoben i entéhallen är byggd, det är bara spegelskjutdörrarna som inte är på plats ännu.

Taken i badrummen är målade, så vi får se när kakelsättningen kommer igång, för allt är klart för det.

Vi får se om vädret blir någorlunda bra, för isåfall blir det målning för hela slanten denna helgen. Blir det inte målarväder, så har vi en vind och källarförråd som behöver rensas. Det går även att börja packa i lägenheten det som vi inte anväder, så sysslolösa lär vi inte bli.......



Köket


Vitrinskåpet


Garderoben


Taket i stora badrummet

Inställd leverans

Idag var det tänkt att vi skulle vår leverans av jord, men vi fick ställa in. Detta beror på att det är fortfarande för blött i marken och de senaste dagarnas regn. Vi får vänta några veckor till innan vi kan få jorden levererad. Första "motgången" hittills i husprojektet och antar att det inte är första, för att bygga hus utan motgångar antar jag inte existerar?

I eftermiddag ska vi ut till huset och kolla, jag har inte varit inne på över en vecka, så det ska bli spännande =)

söndag 9 maj 2010

En bra dag

En härlig söndag har det varit så här långt. Vi har varit ute på Hasslö hela dagen, vi har städat och tvättat "Bettan", så nu glänser bilen nästan som ny. Vi har ätit söndagsstek och till efterrätt blev det chokladpudding, mums! Tack snälla mamma och pappa, ni skämmer bort oss när vi är ute på ön =)

Vi har lyckats få tag på grävare, det löste sig genom ett par samtal. Lennart har börjat kalla mig Fixaren, eftersom det är jag som ringer och fixar och trixar med det mesta. Om allt går som det ska, kommer det 8 lass med jord på onsdag och grävaren kommer och fixar till vår baksida. Sen kan vi så vårt efterlängtade gräs =)

Det är kort arbetsvecka som kommer, så vi hoppas på bra målarväder när vi är lediga fyra hela dagar =)

lördag 8 maj 2010

Fixardag

Det är mulet här idag och regn i luften. Dagen började med att vi åkte till vitvarubutiken för att boka in när de ska komma och mäta i köket till stenskivan. Det börjar bli dags för det nu....

Vi skulle även beställa den handdukstork som vi bestämt oss för Dryson Climb, men vi ändrade oss i butiken. De hade fått in en ny handdukstork från Dryson som heter Evo, så den blir det. Den är i svart och silver och det kommer bli kanonfint i stora badrummet.

Sen bar det av till huset och fixa på tomten, elda och plocka. Vi hade bestämt träff med han som har jord, för att få en bedömning hur mycket jord som kommer gå åt och till vilket pris. Priset vi fick är det bästa hittills och då ingick utkörning oxå. Nu ska vi bara hitta en grävare, så vi kan få jorden på plats när den väl kommer. Tanken var att vår grävare vi haft innan skulle fixa, men han är tyvärr upptagen och inte tillgänglig förrän i juni.



fredag 7 maj 2010

Regn och blåst =(

Hemma igen efter två dagar i Stockholm, borta bra men hemma är absolut bäst =)

Det har varit kallt, blåstigt och regn här så målningen har stått still sen jag åkte. Tyvärr ser inte prognosen för helgen bra ut heller.

Vi har nog fått napp på bra  pris på matjord och snabb leverans, detta ska undersökas närmare imorgon =)

Vi önskar alla en trevlig helg <3

onsdag 5 maj 2010

Timeout målararbete

Idag har det bara målats lite grann ute på huset, målarna behöver en välbehövd paus. Om vädret är bra så fortsätter målararbetet utvändigt på fredag igen.

Inomhus går det framåt, alla taken är på plats, målaren har spacklat, kakelättaren väntar på att målaren ska måla taken i badrummen så han kan påbörja kaklingen.

Vi har varit och fixat det sista med tapeterna dag, det gick snabbt och vi tror det blir jättebra.

Imorgon åker jag till Stockholm och är hemma igen fredagskväll.

Stora badrummet


tisdag 4 maj 2010

Målning dag 4

Huset är nu grundmålat!! De har jobbat på så bra, imorgon påbörjas målningsarbetet med den riktiga färgen. Ska bli spännande och se hur det blir =)

Det värker här och där på Lennart, så ikväll har tigerbalsamet åkt fram för att lindra ond axel.

Min bärbara dator har kraschat =( så jag lånar Lennarts ikväll.

Fortsättning följer......

måndag 3 maj 2010

Målning dag 3

Idag var det inte roligt och gå upp och behöva gå till jobbet. Jag var så trött och hade gärna sovit vidare. Lennart & Co har varit och målat hela dagen idag och jag anslöt efter jobbet och målade foder runt fönstren. Nu är nästan hela huset grundmålat, det är bara lite lite kvar, det har verkligen gått undan, men så har vi haft god hjälp av mina systersöner, tack tack!!

Dagens rapport inne i huset är att snickarna har satt upp takfoder, målaren har fortsatt spackelarbetet och kakelmannen har fixat i badrummen. Det går undan, det händer jättemycket varje dag nu.

Jag åker till Stockholm torsdag och fredag, så jag missar vår obligatoriska fredagstitt i huset. Men jag fick en titt idag istället, det får räcka. Lennart får med sig kameran så han kan fotografera denna veckan. På onsdag är det tänkt att vi ska göra våra slutliga val vad det gäller tapeter. Det ska nog gå bra, innan kunde vi inte komma fram till någon sovrumstapet, men nu har vi ett annat tänk. Så med det tänket, ska det inte bli så svårt och hitta det vi söker =)

Ännu en klar vägg

Lister i taket och våra extra eluttag som vi valt till
ovanför alla fönster (utom i badrummet)


Turkost badrum

söndag 2 maj 2010

Målning dag 2

Aj aj aj imorse kändes det som någon kört över mig, kan inte säga att jag är van vid kroppsarbete. Men skam den som ger sig, vi har målat hela dagen idag oxå. Det har gått jättebra och vädret har varit kanon även idag. Framsidan är nästan klar och baksidan är påbörjad, i stort sett är hela underbeslaget grundmålat. Imorgon fortsätter Lennart  & Co och måla, med de behöver hämta mer färg först.

Mina föräldrar servar oss med både fika och mat, det är kanonbra, så vi kan koncentrera oss på husarbetet. Tack tack för att ni ställer upp för oss =)

Måste säga att vi är sååå glada att vi har valt valmat tak, smidigt att slippa stege och det blir mindre att måla =)

Fortsättning följer....

Framsidan av huset


Jag in action i min "fina" outfit =)

lördag 1 maj 2010

Grundmålning pågår

Vi har haft perfekt målarväder idag, vi har hunnit olja in allt ändträ på hus + garage.  Garaget är grundmålat så vi är en bit på väg, men det är mycket kvar och måla. Allt ska grundmålas en gång och sen två slag med den gråa färgen skiffer som vi valt.

Imorgon bär det av ut till ön och huset igen och fortsätta målningen. Får se hur mycket vi hinner imorgon, långt hoppas jag =)

Lennart in action



Lennart & Marcus kämpar på


Tidig lördagsmorgon

Nu är vi upp här, det är tidigt för att va lördagsmorgon. Solen skiner, så det ser ut att bli bra målarväder. Om en stund åker vi till huset och påbörjar målningsprojektet. Bilder på hur det gått under dagen kommer förhoppningsvis under kvällen.