fredag 19 mars 2010

Huset en fredag

Idag har vi varit ute vid huset, tyvärr kom vi iväg lite för sent från våra jobb, så vi hann inte träffa snickarna. Vi var mest intresserade av taket idag, så det kunde vi spana på ifrån alla vinklar och vrår. Det blir jättebra och snyggt, vi har valt Jönåkerpannan Protector Svart (fast på bilderna ser det mer ut som gråa pannor). Så här står det på Moniers hemsida:

"Protector är en nyutvecklad ytbehandling som ger takpannorna en slät och blank yta och djupare färger. Den unika ytan ger även ett större motstånd mot moss- och algpåväxt. Bättre UV-beständighet gör också att färgen inte bleks. Ytan är utvecklad och testad för att klara de tuffa krav som det svenska vädret ställer på tak. Jönåkerpannan Protector har ett brett taktillbehörsutbud. Protectorytan förlänger den estetiska livslängden med 30% jämfört med andra ytbehandlade betongpannor. Jönåkerpannan Protector har en symmetrisk profil som ger taket ett harmoniskt utseende."

Låter som vi gjort ett bra val ;) Får se om en 10-20 år......

Efter vi hade varit och kollat in huset åkte vi hem till mamma och pappa en sväng på snabbfika. Mamma hade bakat bullar och rulltårta idag (laktosfritt) *mums* Snickarna hade fått en fikakorg till eftermiddagsfikat idag, allt gick åt.

Vi åkte vidare till stan och handlade på Maxi, mat blev det och så tre inredningstidningar för kök och badrum =) Tänke vi skulle spana inspiration till köket och badrummen inför våra kakelval och andra detaljer =)

Innan vi kom hem, blev det en sväng förbi färgaffären här i stan, för att ta hem ett gäng med tapetkataloger. Helgen är räddad, här ska spanas tapeter!!! Kommer låna hem fler kataloger, för jag har svårt och tro att vi hittar tapter till alla rum första omgången kataloger. Men vi kanske har tur och har fått hem rätt kataloger =)


Huset framsida
Huset baksida



Jönåkerpannan Protector Svart



Inredningstidningar

Tapetkatalogerna som fick följa med hem

Inga kommentarer: